Sign In

  • Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και μανιτάρια 

    Ένα πληθωρικό γεμιστό ρολό που θα δώσει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι την επίσημη νότα που του αρμόζει. 

    Υλικά

    2 κιλά σπάλα χοιρινή ανοιγμένη για γέμισμα

    10 ξερά δαμάσκηνα, σε κομμάτια

    20 κάστανα, βρασμένα, καθαρισμένα

    70γρ. κουκουνάρι

    300γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες

    400γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες

    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

    ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

    1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

    1 ματσάκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

    ½ ματσάκι δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

    ½ φλιτζάνι μέλι                   

    ½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon

    2 ποτήρια λευκό κρασί

    3 ποτήρια νερό

    200γρ. βούτυρο

    αλάτι, πιπέρι

     

    Διαδικασία

    Ανοίγετε τη χοιρινή σπάλα, την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε στο κέντρο τα κάστανα σπασμένα, το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Διπλώνετε το χοιρινό, το κάνετε ρολό και το δένετε με σπάγγο σε τρία σημεία.
    Ανακατεύετε το μέλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα, αλείφετε το ρολό και πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά.

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε το σκεύος, βάζετε μέσα το ρολό, περιχύνετε με το κρασί και το νερό και ψήνετε για 2 ώρες περίπου.
    Ξεφουρνίζετε, αφήνετε το ρολό να σταθεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.

     

    Περιγραφή
  • Download Συνταγή-σχέδιο-1.jpg

Η Κάβα μας “Φίλοιστρον” είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που είναι κοντά σας εδώ και αρκετά χρόνια προσφέροντάς σας μοναδικά προϊόντα σε οικονομικές τιμές. Με το πέρασμα των χρόνων και μέσα από σκληρή δουλειά, συνεχίζουμε την πορεία μας σταθερά και ανοδικά.

Δημιουργήσαμε την κάβα μας με αγάπη, μεράκι και έχοντας ως στόχο  η Κάβα Φίλιστρον να αποτελέσει την πιο ενημερωμένη κάβα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Στην κάβα μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικές ετικέτες κρασιών, γευστικές επιλογές για κάθε γούστο από τον λατρεμένο αφρώδη κόσμο της μπύρας, μία πλούσια γκάμα από μεθυστικές προτάσεις κάθε είδους αλκοολούχων ποτών και πολλές εναλλακτικές επιλογές δροσερών αναψυκτικών.

Παράλληλα διαθέτουμε ολόφρεσκους και τραγανούς ξηρούς καρπούς, παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, καραμέλες απλές και για διαβητικούς, καφέδες, βιολογικές σοκολάτες, είδη καπνιστού, είδη δώρων, καθώς και πρωτότυπα καλάθια.

Με αγορές ξηρών καρπών αξίας 20 ευρώ και άνω, δώρο 1 φιάλη κρασί.

Συνταγή

Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα και μανιτάρια 

Ένα πληθωρικό γεμιστό ρολό που θα δώσει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι την επίσημη νότα που του αρμόζει. 

Υλικά

2 κιλά σπάλα χοιρινή ανοιγμένη για γέμισμα

10 ξερά δαμάσκηνα, σε κομμάτια

20 κάστανα, βρασμένα, καθαρισμένα

70γρ. κουκουνάρι

300γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες

400γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

½ ματσάκι δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι μέλι                   

½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon

2 ποτήρια λευκό κρασί

3 ποτήρια νερό

200γρ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι

 

Διαδικασία

Ανοίγετε τη χοιρινή σπάλα, την αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε στο κέντρο τα κάστανα σπασμένα, το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές. Διπλώνετε το χοιρινό, το κάνετε ρολό και το δένετε με σπάγγο σε τρία σημεία.
Ανακατεύετε το μέλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα, αλείφετε το ρολό και πασπαλίζετε με τα φρέσκα μυρωδικά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε το σκεύος, βάζετε μέσα το ρολό, περιχύνετε με το κρασί και το νερό και ψήνετε για 2 ώρες περίπου.
Ξεφουρνίζετε, αφήνετε το ρολό να σταθεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.

 

Διεύθυνση

Προσθήκη Αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εξυπηρέτηση
Ποιότητα
Τιμή

Verified Listing

Στείλτε μήνυμα

    Επιθυμητός τρόπος επικοινωνίας

    Τώρα Ανοικτά

    Ωράριο Επιχείρησης

    • Δευτέρα 09:00 - 23:00
    • Τρίτη 09:00 - 23:00
    • Τετάρτη 09:00 - 23:00
    • Πέμπτη 09:00 - 23:00
    • Παρασκευή 09:00 - 23:00
    • Σάββατο 09:00 - 24:00
    • Κυριακή 11:00 - 23:00